Inbrekers zitten niet stil tijdens kerst

Geplaatst op 26 december 2010, om 15:48 uur

ACHTERHOEK – Op eerste kerstdag, zaterdag 25 december, zijn in de Achterhoek verschillende woninginbraken gepleegd.

In Braamt forceerden inbrekers een raam van een woning aan de Langestraat. De woning werd vervolgens doorzocht. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In Doetinchem werd ingebroken in een woning aan de Duval Slothouwerstraat. Om in de woning te komen werd een raam geforceerd. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen.

In Zelhem werd ingebroken in een woning aan de Halseweg. Ook hier werd een raam geforceerd. De woning werd doorzocht en de daders hebben onder meer geld en sieraden weggenomen.

In Silvolde werd ingebroken in een woning aan de Lichtenbergseweg. De daders forceerden een raam en namen onder meer geld en autosleutels weg. Met behulp van deze autosleutels werd vervolgens de auto weggenomen. Deze auto, een grijze Citroen C3, met het kenteken 99-NKG-6 staat inmiddels als gestolen geregistreerd.

In Hummelo werd ingebroken in een woning aan de Zuylenkamp. De daders forceerden een raam en doorzochten de hele woning. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen.

In Gendringen werd ingebroken in een woning aan de Bloemersweide. Hier kwamen de daders binnen via een raam. In de woning werden verschillende vertrekken doorzocht. De daders hebben onder meer sieraden weggenomen.

In een woning aan de Gentiaan in Gendringen hebben onbekenden eveneens geprobeerd om in te breken. Hier bleef het bij een poging en werden geen goederen weggenomen.

De politie heeft de inbraken in onderzoek.