Kat Mika weer thuis

Geplaatst op 23 december 2010, om 12:46 uur

ZUTPHEN – De kat die de brandweer te vergeefs uit een boom aan de Stokebrand in Zutphen probeerde te redden was die zelfde avond terug bij zijn bazin. Het bericht op deze site leidde tot veel reacties.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zie ook:  – Reddingspoging kat in boom mislukt

Op zaterdag op 12 december werd de brandweer gevraagd om een kat uit de boom te halen. Het diertje zat in een hoge boom bij de speeltuin aan de Stokebrand. De reddingspoging mocht niet baten  en de kat bleef in de boom achter. Vervolgens deden diverse “spookverhalen” de ronde, iemand meldde middels een reactie op deze site zelfs dat de kat was overleden.

De bezin van de kat liet gisteren aan Gelrenieuws weten dat de kat springlevend is. Mika, zo heet de kat, was sinds 6 december spoorloos verdwenen. ,,We hebben overal gezocht, maar net niet in het speeltuintje waar Mika waarschijnlijk al die tijd in de boom heeft gezeten. Op de dag dat de brandweer was langs geweest stond Mika ’s avond opeens voor het keukenraam te mauwen. We zijn blij dat hij nog leeft en gezond is”, liet een opgeluchte bazin weten.