Overval bij apotheek Apeldoorn

Geplaatst op 30 december 2010, om 11:47 uur

APELDOORN – Donderdag 30 december heeft een nog onbekende man een gewapende overval gepleegd op een apotheek aan de Loolaan in Apeldoorn. Hij is er met een geldbedrag vandoor gegaan op een fiets. Niemand raakte gewond.

De overval werd even na 10:30 uur gepleegd. Een medewerkster van de apotheek werd bedreigd met een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek. Op dat moment waren er geen klanten in de zaak. De man is met een geldbedrag gevlucht op een oude, donkere damesfiets. De politie kwam direct ter plaatse en heeft nog gezocht naar de man, maar hem helaas niet meer aangetroffen.

De politie heeft getuigen via SMS-Alert en twitter opgeroepen om tips door te bellen aan de politie via 0900-8844. Hierbij benadrukt de politie om zelf geen actie te ondernemen aangezien de man gewapend kan zijn.

De overvaller is klein van stuk en heeft een slank postuur. Hij droeg een donkere jas met capuchon en sprak goed Nederlands. De man had verder een gebroken witte linnen tas bij zich. Hij is per fiets gevlucht richting de Grote Kerk.

De politie heeft de medewerkster opgevangen en haar verklaring opgenomen. Ze zal in contact worden gebracht met Slachtofferhulp. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen of anderen die meer weten over deze overval kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.