Politie blijft zoeken naar overvallers Intertoys

Geplaatst op 14 december 2010, om 18:12 uur

HARDERWIJK – De recherche in Harderwijk blijft actief speuren naar de overvallers buiten voor de winkel van Intertoys in de Donkerstraat op vrijdagavond 3 december jl. Bij het incident werd een schot gelost, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt.

De beide daders gingen er zonder buit, te voet vandoor richting Academiestraat, mogelijk hebben ze gebruik gemaakt van een vluchtauto.

De politie heeft inmiddels een 13-tal getuigen gehoord en op vrijdagavond jl. hebben politie-bikers nog eens met diverse winkeliers en ondernemers gesproken om informatie en bijzonderheden over de overvallers te verzamelen.

Intussen is duidelijk, dat de recherche nog enkele belangrijke getuigen niet heeft kunnen achterhalen. Het gaat om twee meisjes die samen liepen met twee jongens waarvan één jongen een hond bij zich had. Zij liepen die 3e december over de Smeepoortstraat toen een auto hen passeerden. De recherche wil deze meisjes graag spreken. De politie heeft de jongens wel als getuigen gesproken, maar die hadden geen adresgegevens van de meisjes.

Ook twee vrouwen, die deze avond in een auto zaten, die geparkeerd stond tegenover de SNS bank op de kruising Smeepoortstraat – Plantage in Harderwijk, heeft de recherche nog niet gesproken. Deze vrouwen wezen zoekende politiemensen de vluchtrichting van de overvallers. (richting de “Plantage” ).

De politie doet een dringende oproep aan de twee meisjes die op de Smeepoortstraat liepen en de beide vrouwen die politiemensen bij de SNS-bank de vluchtrichting wezen, om zich te melden bij de recherche in Harderwijk via 0900-8844.