Politie waarschuwt voor zakkenrollers

Geplaatst op 21 december 2010, om 15:54 uur

BORCULO/LOCHEM – De politie waarschuwt voor zakkenrollerij van voornamelijk oudere mensen in en nabij supermarkten in de omgeving Lochem en Borculo.

De laatste tijd heeft de politie een enkele melding gekregen. Een man en een vrouw benaderen vooral oudere mensen in en nabij supermarkten. Men benadert de slachtoffers en leidt hen af. Men vraagt bijvoorbeeld of zij hulp nodig hebben met het inpakken van de boodschappen of om geld te wisselen. Na deze afleiding is de portemonnee ontvreemd. Waarschijnlijk houdt men het slachtoffer al bij de kassa in de gaten om te zien waar de portemonnee van het slachtoffer geplaatst is. Politieonderzoek wijst uit dat de daders, een man en een vrouw, slecht Nederlands spreken.

Ziet u een verdachte situatie in en nabij supermarkten met betrekking tot het bovenstaande of bent u zelf slachtoffer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. De politie wil ook graag meer informatie over een vervoersmiddel waarmee de daders vertrekken en in welke richting zij vertrekken.