Veelpleger aangehouden na oplichting

Geplaatst op 19 december 2010, om 13:39 uur

APELDOORN – De politie heeft zaterdagochtend 18 december een 35-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van oplichting bij een supermarkt aan het Korianderplein in Apeldoorn. De man werd door supermarktpersoneel opgehouden en overgedragen aan de agenten.

Hij bleek bij de politie geregistreerd te staan als veelpleger en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie kreeg omstreeks 10:10 uur de melding dat de man geprobeerd had om bierfusten te ruilen en later in te leveren voor statiegeld. De man wilde de fusten ruilen, maar kon geen aankoopbewijs overhandigen. Nadat dit hem werd geweigerd, gooide hij de fusten leeg en wilde ze inleveren voor statiegeld. De man werd hierop aangesproken door personeel en ging er vandoor. Personeel zette de achtervolging in en kon de man op de Zilverschoon ophouden en overdragen aan de politie. De 35-jarige bedreigde hierbij een personeelslid. Hij is aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau. Bij controle bleek dat de man geregistreerd staat als veelpleger. Hierop is hij ingesloten. Hij wordt zo spoedig mogelijk voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Mogelijk heeft de man de twee bierfusten elders weggenomen. De gedupeerde kan aangifte doen bij de politie via www.politie.nl. Of door te bellen met 0900 8844 voor het maken van een afspraak voor het doen van aangifte.