Verkeerscontrole op diverse plekken in Apeldoorn

Geplaatst op 31 december 2010, om 16:14 uur

APELDOORN – Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft donderdag 30 december op diverse kruispunten in Apeldoorn een verkeerscontrole gehouden. Speciale aandacht was er voor het rijden door rood licht. Er werden een aantal overtredingen geconstateerd. In totaal zijn er 256 blaastesten afgenomen. Tot tevredenheid van de politie bleek er niemand onder invloed van alcohol.

De controle vond plaats tussen 11:00 uur en 18:00 uur. Het verkeershandhavingsteam (VHT) had de controle aangekondigd via twitter. Op het kruispunt ‘de Tol’ werden de volgende overtredingen geconstateerd; rijden door rood licht (1x), niet dragen autogordel (6x), niet handsfree bellen (6x) en het rijden in een onverzekerde auto (1x).

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op het kruispunt Laan v/d Mensenrechten / Kayersdijk; rijden door rood licht (2x), niet dragen autogordel (3x), niet handsfree bellen (3x), niet volgen voorsorteerstrook (1x), onnodig geluid veroorzaken (1x) en het hebben van getinte ruiten (1x).

Op het kruispunt ‘de Naald’ werden vier fietsers beboet voor het niet voeren van verlichting.

Het VHT controleert regelmatig om de verkeersveiligheid te vergroten. Volg het VHT via twitter (VHTNOG) en blijf op de hoogte van verkeerscontroles in Noord- en Oost-Gelderland.