Zutphenaar verwondt agent in Arnhem

Geplaatst op 3 december 2010, om 13:30 uur

ARNHEM – Een agent is in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 december gewond geraakt tijdens de aanhouding van een 20-jarige man uit Zutphen op de Rijnstraat in Arnhem. De man verzette zich tegen zijn aanhouding waarbij de agent in het gezicht werd geslagen.

De agent kwam met een collega rond twee uur af op een melding van mishandeling op de Rijnstraat. Het slachtoffer van deze vechtpartij, een 21-jarige man uit Dordrecht, gaf aan dat de Zutphenaar zijn belager was. Cameratoezicht bevestigde de betrokkenheid van de Zutphenaar. Toen de politie hem wilde aanspreken werd de man agressief en verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Tijdens de vechtpartij die ontstond raakte een van de agenten gewond aan zijn neus. De Zutphenaar is uiteindelijk aangehouden voor de mishandeling van de Dordrechtenaar en de agent.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een 29-jarige Arnhemmer wilde zich kennelijk bemoeien met deze aanhouding. Hij is ook meegenomen naar het bureau voor belediging van de politie en het niet opvolgen van aanwijzingen om afstand te houden. De betrokken agent is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De Zutphenaar en de Arnhemmer zijn ingesloten.