Automobilist in conflict met groep wielrenners

Geplaatst op 16 januari 2011, om 18:43 uur

VIERHOUTEN – De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat op zaterdag 15 januari op de Gortelseweg in Vierhouten plaats vond. Een 36-jarige automobilist uit Ermelo werd aangehouden en een racefiets liep aanzienlijke schade op.

De politie kreeg omstreeks 12.40 uur een melding dat er een incident tussen een groep fietsers en een automobilist had plaatsgevonden. Alle partijen waren nog aanwezig.

De automobilist was kennelijk met een inhaalmanoeuvre bezig toen een groep wielrenners naderde. De man stopte om de fietsers niet aan te rijden. De fietsers konden op dat moment niet anders doen, dan links en rechts langs de stilstaande auto te rijden. Hierbij hebben enkele wielrenners kennelijk op de auto getikt of geslagen. Over wat er daarna gebeurde lopen de verklaringen uiteen. Wel is duidelijk dat een fiets van enkele duizenden euro’s onder een van de achterwielen van de auto eindigde. De automobilist is aangehouden en heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd. Van een aantal fietsers moet nog een verklaring worden opgenomen en het onderzoek is dus nog niet afgerond.