Man mishandeld en huis in brand gestoken

Geplaatst op 16 januari 2011, om 20:18 uur


SILVOLDE –
De politie heeft zondag 16 januari drie Achterhoekers aangehouden, die worden verdacht van ernstige mishandeling van een 26-jarige Silvoldenaar en het in brand steken van diens woning aan de Houtduivenhof in Silvolde. Het slachtoffer verblijft met hoofdletsel en gebroken handen in het ziekenhuis.

Na de brand, die omstreeks 05.35 uur door buurtbewoners werd gemeld, troffen brandweerlieden op de parkeerplaats bij het flatcomplex de zwaar gewonde bewoner aan. Hij bleek onder meer hoofdletsel te hebben en werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hier heeft de politie het slachtoffer in de loop van de dag kunnen spreken. Hij verklaarde ernstig te zijn mishandeld door meerdere bekenden. Over de aanleiding doet de politie nog geen mededelingen.

Wanneer de woning in brand is gestoken, is nog onvoldoende duidelijk. Buurtbewoners die thuis kwamen, ontdekten de uitslaande brand en sloegen alarm. De gewaarschuwde brandweer bluste het vuur. De bewoners die boven de brandende flat wonen, zijn tijdelijk elders opgevangen.

De politie heeft in de loop van de middag drie verdachten uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten.