Duo aangehouden voor bedreiging en vernieling

Geplaatst op 14 januari 2011, om 14:52 uur

APELDOORN – In de nacht van donderdag op vrijdag 14 januari heeft de politie aan de Viltmakersdonk twee mannen aangehouden voor vernieling en bedreiging.

De politie ontving rond 01:00 uur een melding over een conflict in een appartementencomplex aan de Viltmakersdonk in Apeldoorn. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat twee mannen in een appartement overlast veroorzaakt hadden, en ook de ruiten van diverse galerijdeuren hadden vernield. Toen een man die elders in het complex verbleef had aangebeld om te vragen of het iets rustiger kon, was hij door beide mannen bedreigd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft de mannen, twee Apeldoorners van 24 en 27 jaar, aangehouden. De 27-jarige man heeft zich hevig verzet tegen de aanhouding en staakte dit verzet pas nadat een politiehond was ingezet. Uit onderzoek bleek dat het duo voor het incident vermoedelijk ook een ruit van een makelaarskantoor op winkelcentrum de Eglantier had vernield. De 27-jarige is naar het ziekenhuis gebracht om de wond die hij had opgelopen door een beet van de politiehond te laten behandelen. Daarna is hij, net als de andere verdachte, ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.