Fietsers zonder licht op de bon in Lochem

Geplaatst op 5 januari 2011, om 13:20 uur

LOCHEM – De politie heeft dinsdagmorgen 4 januari een verlichtingscontrole gehouden op meerdere locaties in Lochem. Binnen één uur controleren werden er 25 (brom)fietsers bekeurd die zonder of met defecte verlichting reden.

De politie houdt in de donkere maanden extra verlichtingscontroles, ook in de buitengebieden van Lochem. Vooral de schoolgaande jeugd krijgt extra aandacht. De controles komen voort uit klachten uit de buurt en van automobilisten die vooral op de doorgaande wegen in het buitengebied van Lochem vaak vanuit het niets met onverlichte fietsers te maken krijgen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Agenten controleerden in de ochtendspits fietsers op de Ampsenseweg, de Zutphenseweg en de Albert Hahnweg. Tijdens de controles bleken 24 fietsers en 1 bromfietser zonder verlichting te rijden. Zij kregen een bekeuring van 35 euro. Voor dit bedrag had de fietser zijn verlichting meerdere keren kunnen vervangen. Naast de bekeuring kregen de overtreders een setje ledlampjes dat direct op de fiets gemonteerd kon worden. Met deze ‘thuiskomertjes’ konden de fietsers toch nog veilig hun weg vervolgen.