Groep jongeren belaagd politie in Winterswijk

Geplaatst op 6 januari 2011, om 09:59 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft vijf jongeren uit Winterswijk aangehouden. Zij worden verdacht van geweld en misdragingen tegen de politie. Vier van hen werden tijdens het incident, dat in de nacht van zaterdag op zondag 2 januari bij een horecagelegenheid in Winterswijk plaatsvond, aangehouden. De vijfde werd dinsdag 4 januari aangehouden.

De verdachten zijn na verhoor op vrije voeten gesteld en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aanleiding
Twee agenten bevonden zich in de bewuste nacht omstreeks 03.00 uur bij een horecagelegenheid in Winterswijk om een aangifte van een vernielde ruit op te nemen. De vernieling had eerder die nacht plaatsgevonden en hiervoor was een verdachte aangehouden.

Beledigingen
Bij hun komst en na het opnemen van de aangifte werden de agenten door jongeren, die deel uitmaakten van een grote groep, uitgescholden. Aangezien de jongeren onder invloed van drank verkeerden, werd besloten niet te reageren. Eén van hen zag kans om in de politiebus te komen. Toen hem proces-verbaal werd aangezegd voor baldadigheid en de administratieve afhandeling hiervoor in de bus plaats vond, keerden meerdere jongeren zich tegen de agenten.

Geweld
Ondanks vordering weigerden zij weg te gaan en één van de agenten liep rake klappen op. Met de wapenstok en pepperspray zagen de agenten kans zichzelf te ontzetten en werden vier jongeren aangehouden. Zij werden ingesloten voor verhoor en dinsdag werd een vijfde verdachte aangehouden. Het gaat om jongeren tussen de 17 en 21 jaar. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.