Inbreker bedreigt en belaagt bewoonster

Geplaatst op 7 januari 2011, om 16:07 uur

WAPENVELD – Vrijdagochtend 7 januari is een 75-jarige vrouw uit Wapenveld in haar woning aan de Mosweg in Wapenveld bedreigd door een inbreker, die zij even daarvoor in haar woning betrapte. De vrouw raakte lichtgewond aan een hand. De dader is er met sieraden vandoor gegaan.

De politie werd vlak na 09:00 uur gebeld door de vrouw over de inbreker die zij had betrapt in haar woning. De politie kwam direct ter plaatse, heeft de vrouw opgevangen en in de omgeving gezocht naar de man, maar hem helaas niet meer aangetroffen. Daarna is een uitgebreide verklaring opgenomen van de vrouw en is er ondermeer een technisch onderzoek ingesteld in de woning.

De vrouw lag vanmorgen nog in bed toen zij wakker werd van geluiden in huis. In de woonkamer werd zij geconfronteerd met de inbreker, die binnen bleek te zijn gekomen door een raam te forceren. Vervolgens is zij verbaal en met een slagwapen bedreigd door de inbreker. Ook ontstond een korte worsteling toen de vrouw van de man wegliep en hij haar achterna kwam. Hierbij raakte de vrouw lichtgewond aan haar hand. Vlak daarna is de inbreker er met de sieraden vandoor gegaan en heeft de vrouw de politie gebeld.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. De inbreker is een man met tenger postuur, ongeveer 1.70 m. lang, heeft een bleek gelaat en lichtblond, kort haar. De man droeg een zwarte, leren jas en een donkere broek. Als er mensen zijn die de man voor en na de inbraak hebben gezien, of aanslaan op het signalement, roept de politie hen op om de politie te bellen via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

De hevig geschrokken vrouw hoefde niet naar een dokter, maar wordt wel in contact gebracht met Slachtofferhulp.