Jaarwisseling regio Veluwe:

Geplaatst op 1 januari 2011, om 15:44 uur

Jongeman agressief tegen ambulancepersoneel in Heerde

HEERDE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 januari een 20-jarige jongen uit Nijbroek aangehouden nadat hij met licht letsel en mogelijke onderkoelingsverschijnselen werd aangetroffen op de Dorpsstraat in Heerde.

Medewerkers van de ambulancedienst werden hiervoor rond 01.50 uur gewaarschuwd. De jongen bleek alcohol te hebben gebruikt en werd met vereende krachten in de ambulance gedragen. Eén maal in de ambulance gedroeg hij zich agressief tegen de medewerkers van de ambulance

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft hem vervolgens aangehouden wegens openbare dronkenschap en ingesloten in een cel. Bij de aanhouding heeft de politie gepast geweld gebruikt.  De politie hecht er aan om te melden, dat omstanders juist behulpzaam waren bij de hulpverlening.

Man ingesloten na mishandeling in Elburg

ELBURG – Een 42-jarige man uit Elburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 januari door de politie aangehouden nadat hij een 38-jarige plaatsgenoot had mishandeld.

Het incident vond rond 00.20 uur plaats op de Smedesstraat in Elburg. De 42-jarige schoot vuurpijlen af over de grond die rakelings langs mensen en ook kinderen schoten. Toen een omstander daar iets van zei, richtte de man zijn woede op de 38-jarige plaatsgenoot en sloeg hem enkele malen in zijn gezicht. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en voor ander onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden na vernieling terrasraam

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 januari een 17-jarige jongen uit Harderwijk aangehouden nadat hij op de Strandboulevard een terrasraam van een horecazaak had vernield.

Surveillerende politiemensen meldden het incident en konden de jongen aanhouden. Hij is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in vrijheid gesteld.