Man opgepakt na protest op vluchtstrook - GelreNieuws.nl

Man opgepakt na protest op vluchtstrook

Geplaatst op 10 januari 2011, om 16:22 uur

PUTTEN – De politie heeft zondag 9 januari rond 21.30 uur op de A28 binnen de gemeente Putten een 22-jarige man uit Hilversum aangehouden. De man lag languit op de vluchtstrook van de A28.

De politie ontving een melding van een persoon die languit op de vluchtstrook van de A28, tussen Nulde en Nijkerk, zou liggen. Toen de politie ter plaatse kwam was de ambulance al gearriveerd. De man bleek niet gewond maar uit frustratie en baldadigheid op de vluchtstrook te zijn gaan liggen. Een passant had de ambulance gebeld.

De politie heeft de man die bij de iets eerder gearriveerde ambulance stond aangehouden.

Na onderzoek bleek de man eerder op de avond bij een tankstation op de A28 vernielingen te hebben aangebracht. Hij had onder meer de rolluiken van het tankstation beschadigd. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man verklaarde dat de auto waarin hij zat op de A28 zonder benzine kwam te staan. Toen hij terugliep naar een tankstation, verleende niemand hem hulp. Ook bij het tankstation was er geen hulp, waarop hij rolluiken vernielde en op de vluchtstrook ging liggen. De politie maakt proces-verbaal op wegens vernieling en het in gevaar brengen van het verkeer.