Negen arrestaties om hennepkwekerij - GelreNieuws.nl

Negen arrestaties om hennepkwekerij

Geplaatst op 26 januari 2011, om 16:35 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft dinsdag 25 januari acht verdachten aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het exploiteren van een hennepkwekerij in een pand in Winterswijk. Woensdag werd een negende verdachte aangehouden.

De politie kwam de kwekerij op het spoor toen een agent langs het pand kwam en een hennepgeur rook. Hij waarschuwde zijn collega’s en met hen stelde hij een onderzoek in.

Toen agenten het pand binnen gingen meerdere mannen er vandoor. Drie van hen konden direct worden aangehouden en één bevond zich in het pand. Aan het eind van de middag werd tussen Aalten en Varsseveld een auto gecontroleerd met daarin vier mensen, die mogelijk ook bij de hennepkwekerij betrokken waren. Ook zij zijn aangehouden en woensdag 26 januari werd een negende verdachte aangehouden. De verdachten komen uit Arnhem en Nijmegen en zijn tussen de 20 en 40 jaar. In het pand werden 3500 hennepplanten en 140 kg aan geknipte toppen aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en het onderzoek wordt voortgezet.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com