Passantenonderzoek na schietincident

Geplaatst op 13 januari 2011, om 12:11 uur

APELDOORN – Woensdagavond 13 januari heeft de politie op twee locaties in Apeldoorn een passantenonderzoek gehouden naar aanleiding van een schietincident een week eerder op de Trommelaarshoeve in Apeldoorn. Hierbij raakte een 37-jarige man gewond aan zijn been.

De politie heeft passanten aangesproken op en rondom de Trommelaarshoeve, en aan de Spreeuwenweg, omdat het slachtoffer op de avond van het schietincident vanaf een sportschool aan deze straat vertrokken is op weg naar huis. In totaal heeft de politie gesproken met ongeveer 125 passanten. Hieruit zijn enkele tips naar voren gekomen die nader zullen worden onderzocht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Geschoten bij woning
De politie ontving op 6 januari vlak voor 23:30 uur een melding over het schietincident. De 37-jarige bewoner van de woning was in zijn been geschoten. Veel is nog onduidelijk over de toedracht en aanleiding van het incident, en wie er geschoten heeft. Wel is duidelijk dat meerdere schoten gelost zijn.

De politie stelde een onderzoek in, waaronder een buurtonderzoek. Ook heeft er bij de woning technisch sporenonderzoek plaatsgevonden. De 37-jarige man is naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht na behandeling dezelfde nacht nog naar huis.

De politie is op zoek naar getuigen die wellicht iets hebben gezien wat verband kan houden met dit incident, of andere mensen die mogelijk meer weten. Getuigen of tipgevers kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Videobeelden: Omroepgelderland.nl