Plotselinge gladheid: veel ongevallen

Geplaatst op 20 januari 2011, om 12:21 uur


HARFSEN/EMPE
– Donderdagochtend 20 januari vonden er in de IJsselstreek door de gladheid diverse ongevallen plaats. Hierbij zijn automobilisten door de gladheid gaan slippen en tegen een boom of ander obstakel tot stilstand gekomen. In enkele gevallen raakten de automobilisten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

In Empe werd een 54-jarige automobiliste uit dezelfde plaats op de Weg over het Hontsveld door de brandweer uit haar auto bevrijd nadat zij een boom schampte en vervolgens in het naastgelegen weiland tot stilstand kwam. De bestuurster is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Uit Harfsen kwamen binnen twee uur tijd twee meldingen op nagenoeg dezelfde locatie binnen. Op de Harfsensesteeg kwamen twee automobilisten in de slip. Een 20-jarige automobiliste uit Borculo kwam tot stilstand tegen het hek van een naastgelegen perceel. Zij is met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere automobilist (gegevens onbekend) raakte tijdens het slippen een 12-jarige jongen die met zijn fiets in de buurt stond te wachten. Het jongetje raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 20-jarige automobiliste uit Twello kwam in een flauwe bocht van Jupiter in haar woonplaats in de slip en raakte een lantaarnpaal, die vervolgens knapte en op haar auto viel. Wonderbaarlijk genoeg raakte deze bestuurster niet gewond.

De politie waarschuwt dat automobilisten rekening moeten houden met plaatselijke gladheid: ,,met name op de wegen in het buitengebied kan het verraderlijk glad zijn. Automobilisten doen er goed aan om hun snelheid aan te passen aan de omstandigheden op de weg.”