Politie onderzoekt serie inbraken

Geplaatst op 15 januari 2011, om 15:57 uur

VELUWE – Op vrijdag 14 januari is er bij diverse woningen op de Veluwe ingebroken. Dit gebeurde onder andere in Hattem, Emst, Vaassen en ’t Harde. De dieven hadden het voornamelijk op geld en sieraden voorzien. Het is niet duidelijk of het om dezelfde daders gaat en de politie onderzoekt de inbraken.

De politie kreeg omstreeks 17.00 uur de melding dat het inbraakalarm van een woning aan de Oranje Nassaulaan in Hattem afging. Er bleek inderdaad te zijn ingebroken en de dieven waren al verdwenen. Door een raam te forceren zijn de daders naar binnen geklommen. Er zijn in ieder geval sieraden gestolen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In ’t Harde zijn de dieven aan de Prins Willem Alexanderlaan op een balkon geklommen. Vervolgens heeft men de balkondeur geforceerd en eenmaal binnen ging het alarm af. Hierna namen de dieven de benen. Er wordt dan ook niks vermist. De inbraak werd omstreeks 20.30 uur gepleegd.

Rond dezelfde tijd zijn vermoedelijk twee inbraken in Emst aan Ds van Rhijstraat  gepleegd. Bij twee woningen werden ramen vernield om binnen te komen. Bij de ene woning werd geld gestolen en bij de andere woning is nog niet duidelijk wat er precies gestolen is.

De politie kreeg omstreeks 21.30 uur een melding om naar een woning aan de Apeldoornseweg in Vaassen te gaan. Mogelijk zou er nog iemand in de woning zijn. Er bleek niemand aanwezig te zijn en aangezien de bewoners die middag al waren weggegaan, kan de inbraak dus ook in de namiddag of het begin van de avond gepleegd zijn. De dieven hadden een raam geforceerd en de woning doorzocht.  Men mist in ieder geval sieraden.

In alle gevallen stelt de politie een technisch – en buurtonderzoek in. Zij vraagt mensen die bijzonderheden in de buurt waarnemen om altijd de politie te bellen.