Verwaarloosde hond gevonden in Winterswijk

Geplaatst op 6 januari 2011, om 19:05 uur

WINTERSWIJK – De dierenambulance heeft donderdagochtend een zwaar verwaarloosde hond meegenomen van de Steengroeveweg in Winterswijk. Het dier, een teefje, heeft dagenlang niets te eten gehad en rondgezworven, vermoedt Gert Wissing van de dierenambulance.

,,Je ziet alleen een stuk bot op de rug. Er zit geen vet meer aan.”

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De hond werd gevonden in het houthok bij het huis van Erik ten Hagen. “Mijn vrouw zag haar liggen toen ze de hond uitliet. Ze schrok zich wezenloos van zo’n kalf”, zegt Ten Hagen. Hij denkt dat de hond in het houthok lag te slapen, omdat ze daarvoor gegeten had. “Ze had twee van onze kippen doodgebeten en deels opgegeten.”

Het gaat om een witte hond, vermoedelijk een kruising tussen een dog en een ander ras, met bruine vlekken op de kop. Het dier draagt een rode halsband. “Ze is nog niet zo oud, want het gebit is puntgaaf”, zegt Wissing. “En het lijkt erop dat de oren van de hond zijn gecoupeerd, want ze heeft bloemkooloren.” De hond is verder gechipt, maar de chip is niet aangemeld.

Mocht u de hond herkennen of weten van wie deze hond is neem dan contact op met de politie dat kan naar 0900-8844 of Anoniem  via 0800-7000.