Vier gewonden bij steekpartij in Lintelo

Geplaatst op 9 januari 2011, om 08:20 uur

LINTELO – De politie is in de nacht van zaterdag op zondag 9 januari een uitgebreid onderzoek gestart na een steekincident aan de Halteweg in Lintelo. Bij het incident raakten vier jongens gewond.

Zie ook: – Bestuur jeugdhonk geschokt na steekpartij

Dankzij daadkrachtig optreden van beveiligers van het nabij gelegen jongerencentrum is na het incident een 15-jarige jongen uit de gemeente Oost Gelre aangehouden.

De hulpdiensten kregen de melding rond 01.20 uur. Een jongen zou meerdere personen met een steekvoorwerp gestoken hebben aan de Halteweg in Lintelo (gemeente Aalten). Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij drie jongens uit Aalten (15-, 16- en 18 jaar) en een 16-jarige jongen uit Dinxperlo gewond op straat aan. Zij hadden steekverwondingen opgelopen en zijn door ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. Twee jongens konden na behandeling ’s nachts weer naar huis. De twee andere slachtoffers uit Aalten (16- en 18 jaar) zijn voor behandeling in het ziekenhuis opgenomen.

De beveiligers van een nabij gelegen jongerencentrum hebben kort na het incident een 15-jarige jongen uit de gemeente Oost Gelre aangesproken. Zij hebben de jongen overgedragen aan de agenten. Hij is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een uitgebreid onderzoek gestart naar de aanleiding van dit incident. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Video: Omroepgelderland.nl