Vrachtwagen van de weg na botsing - GelreNieuws.nl

Vrachtwagen van de weg na botsing

Geplaatst op 19 januari 2011, om 11:56 uur


VELDHOEK –
Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dieren is woensdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Veldhoeksewegweg in Veldhoek. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde kort voor 11 uur. De vrachtwagenchauffeur reed in de richting van Zelhem. Net na de brug over de Veengoot wilde een 48-jarige automobilist uit Ruurlo de vrachtwagen inhalen. Toen de automobilist de vrachtwagen bijna was gepasseerd ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. De vrachtwagen raakte daardoor van de weg en belandde met de zijkant tegen een boom. De chauffeur raakte gewond. Gewaarschuwde hulpdiensten hebben de man uit zijn cabine bevrijd. Daarbij moest de brandweer een deur verwijderen. De chauffeur is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend.

De bestuurder van de personenauto kwam met de schrik vrij.

De vrachtwagen geladen met levensmiddelen raakte zwaar beschadigd. De laadruimte werd door de crash gedeeltelijk opengereten waardoor een deel van de lading op en naast de weg belandde. Het bergen van de vrachtwagen gaat vermoedelijk nog tot in de middag duren. De Veldhoekseweg is tijdelijk afgesloten.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De politie zoekt getuigen.