Vrouw in woning van portemonnee bestolen

Geplaatst op 12 januari 2011, om 19:18 uur

LIEVELDE – Een bejaarde vrouw uit Lievelde is maandagavond 10 januari in haar woning aan de Vicariestraat bestolen van haar portemonnee. Dit gebeurde tijdens een zogeheten babbeltruc waarbij twee personen zich met een smoes naar binnen praatten.

Aan het begin van de avond kwamen twee personen, een jongeman en vrouw bij de woning van de bejaarde vrouw. Zij praatten zich vervolgens met een smoes naar binnen, waarbij een van hen de bewoonster aan de praat hield. Vervolgens heeft de tweede persoon ongemerkt de woning doorzocht en hierbij de portemonnee van de vrouw weggenomen. Korte tijd later werd de vrouw gebeld door een man die zich voordeed als politieagent. Hij vertelde dat haar pinpas was teruggevonden en wilde haar pincode weten. Ondanks aandringen van de zogenaamde politieagent, heeft de vrouw dit geweigerd.

De politie heeft deze diefstal in onderzoek.

Waarschuwing
De politie waarschuwt mensen voor dergelijke trucs. Laat nooit zomaar onbekenden in de woning rondkijken en geef zeker geen pincodes aan derden, hoe betrouwbaar het ook lijkt. Geen enkele officiële instantie vraagt telefonisch om een pincode.