Zeven keer het maximum promillage, rijbewijs kwijt

Geplaatst op 8 januari 2011, om 15:20 uur

HEERDE – De politie in Epe heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 januari een 24-jarige automobilist uit de gemeente Heerde aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd nadat hij zeven keer het maximum toegestane promillage blies.

De automobilist is rond 03.30 uur voor een routinecontrole staande gehouden aan de Heerderweg in Epe. Hij viel op omdat hij slingerend reed. Uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. De beginnend bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.4. Dat is zeven keer het maximum toegestane promillage voor beginnend bestuurders. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Consequenties
Verder krijgt de automobilist, omdat hij een beginnend bestuurder is, een strafpunt in zijn rijbewijs. Wie binnen vijf jaar drie strafpunten krijgt, wordt geconfronteerd met een schorsing van het rijbewijs. Dit betekent dat iemand opnieuw een rijproef en een theorieproef bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) moet afleggen.