Algemene verkeerscontrole Harderwijk - GelreNieuws.nl

Algemene verkeerscontrole Harderwijk

Geplaatst op 4 februari 2011, om 15:43 uur

HARDERWIJK – De politie heeft donderdag 3 februari een verkeerscontrole gehouden bij de kruising van de Ceintuurbaan met de Leuvenumseweg in Harderwijk. In totaal kregen 53 bestuurders een bekeuring.

Een 49-jarige automobilist de gemeente Harderwijk bleek ’s middags nog onder invloed te zijn van restalcohol, hij is aangehouden.

De Ceintuurbaan en de Leuvenumseweg in Harderwijk zijn drukke randwegen waar veel verkeer rijdt. De kans op een ongeval is daardoor hoger. De controle is in de ochtend en begin van de middag gehouden. Passerende bestuurders zijn onder meer op snelheid gecontroleerd, drie reden er te hard. De hoogst gemeten snelheid was 110 kilometer per uur waar 80 is toegestaan. Naast snelheid zijn er bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen (13x), niet dragen van de gordel (35x) en het rijden door rood (1x).

’s Middags nog onder invloed
Een 48-jarige automobilist uit de gemeente Harderwijk viel op doordat hij geen gordel droeg en niet handsfree belde. Hij is rond 12:00 uur staande gehouden en net zoals alle gecontroleerde bestuurders is de man onderworpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij onder invloed was. De 48-jarige man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.1. Dat is ruim twee keer het maximum toegestane promillage voor ervaren bestuurders. De automobilist verklaarde de avond ervoor nog een feestje gehad te hebben waarbij hij gedronken had. Het menselijk lichaam doet er ongeveer 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken. De automobilist kreeg naast de bekeuringen voor het niet dragen van de gordel en het niet handsfree bellen een rijverbod en bekeuring voor het rijden onder invloed.