Automobilist rijdt in op jongeren in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Automobilist rijdt in op jongeren in Apeldoorn

Geplaatst op 6 februari 2011, om 17:41 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari een 25-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man reed met zijn auto in op een voetganger op de kruising Deventerstraat/ Noorderlaan in Apeldoorn.

De voetganger raakte hierbij gewond en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist ging er vervolgens vandoor. Dankzij een oplettende taxichauffeur kon de politie de achtervolging inzetten en de man aanhouden.

De politie kreeg omstreeks 04:45 uur de melding van de aanrijding. Een groepje jongeren liep over het fietspad langs de Deventerstraat in de richting van de Noorderlaan. Op een gegeven moment reed een witte auto met daarin twee inzittenden op het fietspad. Ter hoogte van de bloemist reed de automobilist één van de jongeren aan. De jongen kwam op de motorkap van de auto terecht en raakte gewond. De auto ging er vervolgens vandoor. De jongen liep een hoofdwond op en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Een passerende taxi zag het gebeuren en heeft de achtervolging ingezet. De taxichauffeur zag onderweg politie rijden op de Deventerstraat en seinde naar de agenten. Hij gaf de vluchtroute van de auto door aan de agenten. De achtervolging naar de automobilist werd door de agenten voortgezet.

Op de Tannhuaserstraat kon de automobilist staande worden gehouden. De 25-jarige man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Van de man werd een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De inzittende van de auto is als getuige gehoord.