Diefstal na babbeltruc in Vorden

Geplaatst op 26 februari 2011, om 16:37 uur

VORDEN – Vrijdag 25 februari zijn er in een woning van een ouder echtpaar aan de Ruurloseweg in Vorden bankpassen ontvreemd.

Rond 17.00 uur komt een man bij een woning aan de Ruurloseweg en zorgt met een smoes ervoor dat de twee bewoners meegaan naar de achterzijde van de woning. Waarschijnlijk is toen een tweede man de woning binnengegaan. Nadat de man was vertrokken is het echtpaar gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Het echtpaar is hier niet op ingegaan. Enige tijd later werden zij gebeld door iemand die aangaf politieagent te zijn. Hij vertelde dat er twee personen aangehouden waren die in het bezit waren van hun pinpassen. Het echtpaar vertrouwde dit niet en heeft het gesprek beëindigd. Na controle bleek dat hun bankpassen niet meer in de woning waren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft de diefstal in onderzoek. Het signalement van de man die de bewoners heeft afgeleid luidt: ongeveer 30 jaar, 1.65 – 1.70 meter, tenger postuur en een smal gezicht met zwart haar, licht getint. Hij droeg een donkere trui.