Diefstallen na babbeltrucs

Geplaatst op 25 februari 2011, om 15:35 uur

EERBEEK/TWELLO – De politie heeft donderdag 24 februari meldingen gekregen van oudere mensen die in hun woning bestolen zijn van geld en sieraden door een babbeltruc. Dit gebeurde aan de Boerhavelaan in Eerbeek en aan de Oude Rijksstraatweg in Twello.

In beide gevallen werden de bewoners in hun woning aan de praat gehouden door een onbekende vrouw, terwijl vermoedelijk een ander persoon in de woning het geld en sieraden wegneemt. In Eerbeek gebeurde dit donderdag 24 februari omstreeks 14:00 uur en in Twello op woensdag 23 februari omstreeks 15.00 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar tips en getuigen. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Waarschuwing

De politie waarschuwt mensen voor dergelijke trucs. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak slachtoffer van dergelijke praktijken. De dieven weten met een smoesje het huis binnen te komen of houden de bewoners bij de deur aan de praat en een handlanger steelt ondertussen waardevolle spullen.