Diefstallen na babbeltrucs

Geplaatst op 17 februari 2011, om 18:29 uur

VELUWE – De politie heeft de laatste dagen meerdere meldingen gekregen van oudere mensen die geld of hun pinpas kwijtraakten door een babbeltruc. In enkele gevallen reageerde men heel alert en wist men een diefstal te voorkomen. Op woensdagmiddag 16 februari is een 86-jarige vrouw bestolen in haar eigen woning aan de Thornspic in Doornspijk.

Er werd omstreeks 12.30 uur bij de bewoonster aangebeld. Een jonge vrouw van ongeveer 20 jaar vroeg of ze gebruik mocht maken van het toilet. De bewoonster vond dit goed en liet de vrouw binnen. Toen de vrouw enige tijd weg was, kwam de bewoonster erachter dat er geld en haar ID-kaart uit haar portemonnee gestolen waren. De vrouw is ongeveer 1.70 lang, heeft een slank postuur en donker haar.

Een soortgelijk voorval overkwam meerdere mensen in verschillende plaatsen op de Veluwe (Wezep, ’t Harde en Elburg). De politie waarschuwt mensen voor deze babbeltruc en andere babbeltrucs.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar tips en getuigen. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).