Dronken automobilisten rijbewijs kwijt

Geplaatst op 27 februari 2011, om 16:34 uur

APELDOORN – De politie heeft op zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag 27 februari op meerdere locaties in Apeldoorn alcoholcontroles gehouden. Van drie bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Eén automobilist reed onder invloed zonder een geldig rijbewijs.

Een 39-jarige automobilist uit Apeldoorn is rond 23.30 uur gecontroleerd aan de Zwolseweg. Uit een blaastest bleek dat hij gedronken had. Ook was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De Apeldoorner is aangehouden en blies een promillage van 0.5. Omdat de man geen geldig rijbewijs had wordt hij gezien als beginnend bestuurder, dit betekent dat hij ruim twee keer het maximum promillage blies. De Apeldoorner krijgt een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs en voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een 29-jarige automobilist is rond 01.15 uur staande gehouden aan de Generaal van Heutszlaan. Hij bleek te veel gedronken te hebben er is aangehouden. Aan het bureau blies de Apeldoorner een promillage van 2.3. Dit is bijna vijf keer het maximum promillage voor ervaren bestuurders.

Bij de controle aan de Deventerstraat is rond 00:10 uur een 42-jarige automobiliste uit de gemeente Apeldoorn staande gehouden, ook zij bleek gedronken te hebben. De vrouw is aangehouden en op de ademanalyse blies zij een promillage van ruim 1.6. Een 20-jarige beginnend bestuurder moest rond 04:10 uur blazen bij een alcoholcontrole aan de Vosselmanstraat. Hij bleek gedronken te hebben en is aangehouden. De jongen uit de gemeente Epe is overgebracht naar het politiebureau en blies een promillage van bijna 1.

De rijbewijzen van de automobilisten zijn ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.