Gestolen aanhangwagen met staal aangetroffen

Geplaatst op 11 februari 2011, om 16:36 uur

LOCHEM – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 11 februari op de Kanaaldijk in Lochem twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een aanhangwagen en een partij roestvrij staal.

Zie ook: Eigenaar gestolen staal meldt zich bij politie

De politie zag rond 03:00 uur een auto rijden met daarachter een aanhangwagen waarvan de lading was afgedekt met een groot zeil. Er zaten twee mannen in de auto, een 53-jarige man uit Neede en een 26-jarige man uit Groenlo. Agenten hielden het voertuig staande voor een controle. De aanhanger bleek vol te liggen met roestvrij staal. Over de herkomst ervan was de bestuurder erg vaag. Omdat het vermoeden bestond dat de inhoud van de aanhanger gestolen was, zijn de twee mannen aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De auto met aanhangwagen en de metalen zijn in beslag genomen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de metalen en de aanhangwagen. De aanhangwagen blijkt eind januari gestolen te zijn bij een machinefabriek in Terborg, samen met een partij roestvrij staal. De partij roestvrij staal die afgelopen nacht in de aanhangwagen is aangetroffen blijkt echter niet afkomstig te zijn van hetzelfde bedrijf in Terborg. Nog altijd is onduidelijk waar dit roestvrij staal vandaan komt. De politie heeft de lading gefotografeerd en is benieuwd of iemand de lading herkent. Als dat zo is kan men de politie bellen via 0900-8844.