Hennepkwekerijen opgerold in Harderwijk - GelreNieuws.nl

Hennepkwekerijen opgerold in Harderwijk

Geplaatst op 11 februari 2011, om 13:45 uur

HARDERWIJK – De politie heeft op woensdag 9 februari in vier woningen in Harderwijk onderzoek gedaan naar hennepkwekerijen. In twee woningen, op de Braambergerhout en de Duivenkamp, werden professionele hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal werden er vier verdachten aangehouden.

De politie had het vermoeden dat in de woningen in Harderwijk hennepkwekerijen werden geëxploiteerd en stelde een onderzoek in. Op de zolder van de Braambergerhout werden 30 hennepplanten aangetroffen. De bewoners, een 32-jarige vrouw en een 31-jarige man, werden aangehouden. Agenten troffen op de Duivenkamp 100 planten aan. Ook in deze woning was de kwekerij op zolder geïnstalleerd. Ook hier werden de bewoners, een 25-jarige vrouw en 26-jarige man, aangehouden.

De energieleverancier doet onderzoek naar illegale aftap van stroom op de Duivenkamp. In de woning op de Braambergerhout bleek de stroom niet illegaal te zijn afgetapt. De opbrengst van de kwekerijen, in totaal 130 hennepplanten en de kweekmaterialen, werden in beslaggenomen en worden vernietigd.

Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor zijn zij weer in vrijheid gesteld. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.