Jongen (16) bekent overvallen in Doetinchem

Geplaatst op 1 februari 2011, om 09:30 uur

DOETINCHEM – De politie heeft in haar onderzoek naar overvallen in de Achterhoek onlangs twee zaken opgelost. Een 16-jarige Doetinchemmer wordt ervan verdacht in 2010 twee overvallen in zijn woonplaats te hebben gepleegd. Hij zit sinds zijn aanhouding vast.

De verdachte werd al in november 2010 door de politie aangehouden. Uit onderzoek kwam hij als verdachte van twee overvallen naar voren. Pas deze week legde hij een verklaring af.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De overvallen vonden in 2010 in Doetinchem plaats. Op zaterdag 26 juni vond een gewapende overval op een snackbar aan de Auroraweg plaats. Er waren op dat moment twee mede-werksters in de zaak aanwezig. De jongen richtte plotseling iets wat op een vuurwapen leek op één van de medewerksters. Zij schrok hiervan en vluchtte de keuken in. Hierna maakte de jongen zich, zonder buit, uit de voeten.

Op donderdag 21 oktober vond een overval op een tankstation aan de Wijnbergseweg plaats.
Twee onbekende jongemannen hadden de caissière onder bedreiging van een wapen gemaand de kassalade te openen. Toen de medewerkster dit weigerde ontstond er enige commotie, waarop de twee overvallers onverrichte zaken weer verdwenen. Zij reden weg op een scooter, in de richting van de spoorwegovergang.

Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet.