Man verdacht van mensenhandel

Geplaatst op 1 februari 2011, om 14:37 uur

APELDOORN – De politie heeft zaterdag 29 januari een 47-jarige man uit Hoevelaken aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vrouwen in de prostitutie te hebben gebracht. Twee slachtoffers hebben aangifte gedaan.

Een team van rechercheurs uit de politieregio’s Noord- en Oost-Gelderland en Gelderland-Midden is in oktober 2010 een onderzoek gestart tegen de aangehouden verdachte. Het vermoeden bestond, dat de man in ieder geval twee jonge vrouwen in de prostitutie had gebracht. Het gaat om Nederlandse vrouwen, één uit Flevoland en de andere uit Gelderland.

Van beide vrouwen is een aangifte opgenomen en in overleg met de officier van justitie kon zaterdag 29 januari tot de aanhouding van de verdachte worden overgegaan. Na zijn aanhouding vond er op drie locaties in Hoevelaken en Amersfoort een doorzoeking plaats. Hierbij werd een vuurwapen en geld aangetroffen en in beslag genomen. Bij de aanhouding en doorzoekingen zijn enkele tientallen agenten van beide politieregio’s ingezet.

De verdachte is dinsdag 1 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris in Arnhem en voor 14 dagen in bewaring gesteld. De politie onderzoekt of nog meer vrouwen door de verdachte in de prostitutie zijn gebracht.