Politie int openstaande boetes tijdens controledag

Geplaatst op 9 februari 2011, om 15:35 uur

ZUTPHEN/WARNSVELD – De politie heeft dinsdag 8 februari, overdag en ’s avonds op verschillende locaties in Zutphen en Warnsveld verkeerscontroles gehouden. Ook werden op verschillende adressen voor ruim 500 euro aan openstaande boetes geïnd.

Er is onder meer een bromfietscontrole gehouden op de Lage Weide in Warnsveld. Hier zijn 17 bromfietser gecontroleerd. Daarvan bleken er drie de constructiesnelheid te overschrijden. De hoogst gemeten snelheid betrof 82 km/u. Daarnaast kreeg één bromfietser een boete voor het rijden zonder geldig rijbewijs en één bromfietsbestuurder kreeg een boete voor het niet voeren van de juiste verlichting.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op de Kapperallee in Warnsveld werden 7 automobilisten bekeurd voor een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid betrof 96 km/u, terwijl maximaal 60 km/u is toegestaan.

Op de Kanonsdijk in Zutphen is een automobilist aangehouden, nadat bij hem een geringe hoeveelheid harddrugs aangetroffen werd. De drugs is in beslag genomen. Een andere automobilist werd op het Lunetteplein in Zutphen aangehouden, nadat een blaastest uitwees dat hij gedronken had. Op het politiebureau blies deze bestuurder 0,5 promille. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.

Bij het innen van de openstaande boetes is één persoon aangehouden, omdat deze het openstaande geldbedrag niet kon betalen. Bij twee personen werden de auto buiten gebruik gesteld.