Rijbewijs te snelle beginnend bestuurder ingevorderd

Geplaatst op 7 februari 2011, om 16:08 uur

ZELHEM – Een 22-jarige automobilist uit Steenderen raakte zondagmiddag 6 februari zijn rijbewijs kwijt, nadat hij met 60 kilometer per uur de maximum snelheid op de Kruisbergseweg overschreed.

De politie zag de bestuurder omstreeks 12.15 uur, met een hoge snelheid op de Kruisbergeseweg in Zelhem rijden. Agenten stelden een snelheid van 140 kilometer per uur vast, waar 80 kilometer per uur maximaal is toegestaan. De beginnend bestuurder werd staande gehouden en het rijbewijs van de man werd ter plaatse ingevorderd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Verder krijgt de automobilist, omdat hij een beginnend bestuurder is, een strafpunt in zijn rijbewijs. Een beginnend bestuurder krijgt namelijk een strafpunt bij een snelheidsovertreding van meer dan 30 kilometer per uur. Wie binnen vijf jaar drie strafpunten krijgt, wordt geconfronteerd met een schorsing van het rijbewijs. Dat betekent dat iemand opnieuw een rijproef bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) moet afleggen. Voor de nu gemaakte overtreding volgt ook nog een proces-verbaal.