Spullen weg bij auto-inbraken Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Spullen weg bij auto-inbraken Apeldoorn

Geplaatst op 1 februari 2011, om 14:29 uur

APELDOORN – Op de Schorpioenstraat en de Miggelenbergweg in Apeldoorn is op maandag 31 januari ingebroken in twee auto’s. De inbraken vonden op verschillende tijdstippen plaats en de buit bedraagt een laptop en een tasje medicijnen.

De eigenaar parkeerde zijn auto omstreeks 18:00 uur op de Schorpioenstraat. Toen hij een half uurtje later terug kwam, was een autoruit ingeslagen en de laptop gestolen. Ditzelfde overkwam een automobilist die eerder die middag, rond 14:00 uur, zijn auto op een parkeerplaats aan de Miggelenbergweg parkeerde. Hij mist een tasje met medicijnen.

De politie doet onder de noemer ‘Niets erin, niets eruit!’ met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.
Verder adviseert de politie, doe altijd aangifte. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over waar en wanneer mogelijk vaker wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen.