Vijf aanhoudingen bij controle op A1 - GelreNieuws.nl

Vijf aanhoudingen bij controle op A1

Geplaatst op 17 februari 2011, om 11:18 uur

HOLTEN – Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 februari 2011 op de rijksweg A1 ter hoogte van Rijssen-Holten de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden. Er werden 455 voertuigen gecontroleerd.

Vijf personen zijn aangehouden. Vier Zweden in verband met het bezit van 95.000 euro in contanten. De Mercedes die zij cash hadden betaald met 100.000 euro is voor onderzoek inbeslaggenomen.

Alcoholgebruik

De bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar parkeerplaats Bolder en Struik geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden. Twee personen die teveel alcohol hadden gedronken ondergingen ter plaatse een ademanalyse. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod.

Bijzonderheden

In 31 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor andere overtredingen, zoals rijden zonder rijbewijs, ondeugdelijke verlichting, onverzekerd rijden, rijden met ingevorderd rijbewijs. Vier personen stonden gesignaleerd. Eén kon zijn 14 signaleringen ter waarde van 1206 euro niet betalen en is ingesloten. De tweede, die 28 keer stond gesignaleerd, kon weer gaan nadat familieleden de 2012 euro ter plaatse voldeden. Een vonnis van 480 euro is hem betekend. De overige openstaande boetes ter grootte van 762,25 en 267 euro zijn direct voldaan.

De Douane trof een Nederlander aan in een auto met een buitenlands kenteken. Voor het niet afdragen van de BPM wordt proces-verbaal opgemaakt. In een auto met een Pools kenteken troffen zij 1200 illegale sigaretten aan. Deze zijn inbeslaggenomen en tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

De belastingdienst inde direct 750 aan achterstallige belastingschuld en nam twee personenauto’s in beslag.

De wapenvondsten betroffen 60 knalpatronen, een mes en een honkbalknuppel.

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 110 personen mee van de regiopolitiekorpsen IJsselland, Twente, Noord en Oost Gelderland, het Korps landelijke politiediensten (Verkeerspolitie en Nationale recherche), Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Permanent Autoteam, Drugs Expertise Nederland, Douane, Belastingdienst, Voedsel en Waren Autoriteit, VROM, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen, Parketpolitie, Rijkswaterstaat en Polizeipräsidium Münster Nordrhein-Westfalen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com