Vijf verdachten aangehouden na straatroof - GelreNieuws.nl

Vijf verdachten aangehouden na straatroof

Geplaatst op 12 februari 2011, om 13:30 uur

DIDAM – De politie heeft vrijdagavond 11 februari vijf personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de beroving van twee jonge mannen en een meisje op de Weemstraat in Didam.

De beroving vond rond 23:40 uur plaats. De twee jonge mannen (20 en 22 jaar) fietsen samen met het 18-jarige meisje over de Weemstraat richting Nieuw-Wehl toen een rode auto met meerdere inzittenden hen passeerde. Even later, ter hoogte van de Loilseweg, bleek de auto te zijn geparkeerd in de Loilseweg, en rende één van de inzittenden, een man, richting de Weemstraat, waar hij de fietsers dwong te stoppen. De man bedreigde het drietal met een vuurwapen en dwong hen geld af te staan. Daarna liep hij weg en zijn de jongeren doorgefietst. Kort daarna is de politie gealarmeerd, die direct ter plaatse kwam en een zoekactie instelde naar de rode auto. Deze werd aangetroffen op een parkeerplaats aan de Kerkstraat in Didam. Één van de inzittenden, een 19-jarige man uit Zutphen, voldeed aan het signalement van man die het drietal had bedreigd. Hierop zijn alle inzittenden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Ook de auto is meegenomen voor nader onderzoek. In de auto is een vuurwapen aangetroffen. Naast de Zutphenaar zaten er drie 19-jarige jongens en een minderjarig meisje in de auto, alle vier afkomstig uit Didam.

Vlak voor de melding over de beroving op de Weemstraat ontving de politie rond 23:30 uur ook een melding over een poging tot beroving op de Didamseweg in Wehl. Hier zouden twee fietsende meisjes bedreigd zijn door een man met een voorwerp in zijn hand. De meisjes waren zo hard ze konden doorgefietst, en hebben de man daarna niet meer gezien. Thuis hebben ze de politie gebeld. De politie onderzoekt nog of beide incidenten iets met elkaar te maken hebben.