Automobiliste drijft agent in het nauw

Geplaatst op 21 februari 2011, om 16:40 uur

WAPENVELD – Een 22-jarige vrouw is maandagmorgen 21 februari aangehouden voor poging tot doodslag op een politieman. Het incident deed zich voor bij een politiecontrole op de Kloosterweg in Wapenveld.

De vrouw werd als bestuurster van een personenauto gecontroleerd. Haar rijbewijs bleek eerder te zijn ingenomen en verder was zij in het bezit van een kleine hoeveelheid harddrugs.

Vanwege het ingevorderde rijbewijs mocht ze niet verder rijden en voor het bezit van de drugs, die in beslag genomen werden, werd een proces-verbaal aangezegd.

Bij een nader onderzoek bleek op naam van de vrouw nog een boete open te staan en gezocht te worden op verdenking van diefstal.

Toen de agenten de vrouw meedeelden, dat ze werd aangehouden, startte ze de auto en probeerde te vluchten. Ze reed hard achteruit, waarbij één van de agenten tussen het geopende portier en de geparkeerde dienstauto ernstig in het nauw werd geduwd.

Uiteindelijk schampte ze langs de dienstauto, die min of meer haaks achter haar personenauto stond. De andere agent kon op tijd wegspringen om niet tussen de twee voertuigen bekneld te raken. Omdat de motor van de auto afsloeg, konden de agenten de vrouw overmeesteren en aanhouden. Ze is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor. De politie maakt een proces-verbaal op wegens poging tot doodslag.