Dode en 5 gewonden bij ongeval Beekbergen

Geplaatst op 15 februari 2011, om 12:14 uur


BEEKBERGEN –
Een 62-jarige automobilist uit Zoetermeer die dinsdagochtend 15 februari bij een ernstig ongeval op de Arnhemseweg onder Beekbergen betrokken was, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De andere slachtoffers zijn met onbekend letsel naar diverse ziekenhuizen in de regio overgebracht voor behandeling.

Bij het ongeval op de Arnhemseweg onder Beekbergen waren twee auto’s betrokken. Een 40-jarige Arnhermse reed met drie inzittenden, eveneens afkomstig uit Arnhem met haar auto richting Apeldoorn. Ter hoogte van wegrestaurant Mendel ontstond een ernstige aanrijding met een uit tegenovergestelde richting komende auto. Hierin zat een echtpaar uit Zoetermeer. Diverse omstanders verleenden in afwachting van de komst van de hulpverleningsdiensten eerste hulp.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Overleden

De 62-jarige bestuurder raakte zwaar gewond dat hij met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen is overgebracht. Hier is hij aan zijn verwondingen overleden. Zijn 57-jarige echtgenote raakte eveneens zwaar gewond. Alle slachtoffers moesten door brandweer- en ambulancepersoneel uit hun auto worden bevrijd. Zij zijn naar diverse ziekenhuizen in de regio overgebracht. Voor zover nu bekend is er van de andere slachtoffers niemand levensgevaarlijk gewond geraakt.

Een omstander die bij het ongeval stond te kijken raakte onwel en werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

Ongeval motorambulance
De bestuurder van een motorambulance die met zwaailicht en sirene onderweg was naar het ongeval raakte op de Arnhemseweg in Apeldoorn betrokken bij een ongeval met een auto. Hij raakte gewond en is onder meer met rugletsel opgenomen in het ziekenhuis.

Toedracht ongevallen

De rijbaan op beide plaatsen werd afgezet en het verkeer kon worden omgeleid. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van beide ongevallen.