Aangehouden voor tassenrollerij - GelreNieuws        

Aangehouden voor tassenrollerij

Geplaatst op 26 maart 2011, om 20:31 uur

WIJNBERGEN – De politie heeft vrijdagmiddag 25 maart op de Braamtseweg in Wijnbergen een 22-jarige man uit Letland aangehouden op verdenking van zakkenrollerij/tassenrollerij.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding dat een 15-jarige jongen uit ’s-Heerenberg was beroofd van zijn schooltas. De jongen fietste omstreek 16.30 uur over de Wijnbergseweg in Doetinchem toen van achteren een fietser naderde die de schooltas van de jongen van de fiets trok. Ook probeerde de fietser de mobiele telefoon van de jongen af te pakken. Toen dit niet lukte reed de fietser door. De jongen zag vervolgens dat de fietser korte tijd later op de Wijnbergseweg in Braamt ook bij een andere jongen een tas van de fiets trok. Toen deze jongen dat wilde verhinderen ontstond een worsteling. Aan de hand van het signalement kon de gewaarschuwde politie korte tijd later op de Wijnbergseweg in Braamt de 22-jarige man uit Letland aanhouden. Na eerste onderzoek bleek dat de man de fiets waarop hij reed eerder die middag had weggenomen in Doetinchem. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

De politie onderzoekt wat precies is gebeurd en verzoekt getuigen die iets gezien hebben contact op te nemen via telefoonnummer 0900 – 8844. De politie wil vooral graag in contact komen met een groepje wielrenners/mountainbikers die vermoedelijk getuige waren van het tweede voorval.