Drie gewonden bij ongeval in Apeldoorn

Geplaatst op 23 maart 2011, om 00:21 uur

APELDOORN – Bij een verkeersongeval nabij de kruising Gildenlaan – Laan van Erica in Apeldoorn, zijn vanochtend 22 maart drie personen gewond geraakt en voor behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval vond kort voor 08.00 uur plaats. Een 32-jarige bestuurder van een personenauto afkomstig uit Apeldoorn, botste tegen de achterzijde van een personenauto die voor hem reed en bestuurd werd door een 54-jarige man uit Deventer.

De 32- jarige schoot door de klap het fietspad op, waar hij twee fietssters, van 14 en 26 jaar oud, beiden uit Apeldoorn, aanreed.

De 26-jarige vrouw raakte hierbij bekneld tussen de auto en een lantaarnpaal. De brandweer heeft de gewonde vrouw bevrijd.

Het 14-jarig meisje raakte gewond aan haar enkels, de vrouw aan haar knie. Zij werden naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de 32-jarige autobestuurder werd voor ander onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het rijbewijs van 32-jarige bestuurder is ingevorderd.