Duo aangehouden na straatroof in Doetinchem - GelreNieuws.nl

Duo aangehouden na straatroof in Doetinchem

Geplaatst op 13 maart 2011, om 15:58 uur

DOETINCHEM – Zaterdagavond 12 maart is een 17-jarige jongen uit Doetinchem op de Koemate beroofd door twee jongens. De politie stelde direct een zoekactie in en heeft twee Doetinchemse jongens van 16 en 17 aangehouden op verdenking van het plegen van de beroving.

De politie werd rond middernacht gebeld over de beroving, die ongeveer 23:45 uur plaatsvond. De 17-jarige jongen fietste over het fietspad toen twee jongens tevoorschijn sprongen en hem zijn portemonnee afhandig maakten. De 17-jarige zag dat in ieder geval één van zijn belagers een mes had.

De politie kwam na de melding meteen ter plaatse en stelde met meerdere auto’s een zoekactie in. Bij het winkelcentrum de Bongerd werden twee jongens gesignaleerd die bij het zien van de politie meteen wegrenden. De agenten zetten de achtervolging in en wisten één van de jongens te achterhalen. Deze 16-jarige jongen bleek messen en de portemonnee van de beroofde jongen bij zich te hebben. Even later is de andere verdachte aangehouden, ook op het winkelcentrum. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie onderzoekt nog of de verdachten hulp van anderen hebben gehad bij de beroving.

Ook onderzoekt de politie of de aangehouden jongens mogelijk ook vier jonge vrouwen die op weg waren naar het centrum hebben proberen te beroven op de Jan Willinkstraat. Vanuit de horecagelegenheid waar de dames op weg naartoe waren is de politie gebeld over dit incident. De vrouwen waren rond 23:30 uur op het fietspad door twee jongens aangesproken, die hen hadden proberen te beroven. Toen de vrouwen aangaven hun vrienden te gaan waarschuwen gingen de jongens er vandoor.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com