Gewapende overval op cafetaria in Apeldoorn

Geplaatst op 11 maart 2011, om 16:09 uur

APELDOORN – Donderdagavond 10 maart hebben twee nog onbekende jonge mannen een gewapende overval gepleegd op een cafetaria aan de Pinksterbloem in Apeldoorn. Zij zijn er met een geldbedrag vandoor gegaan. Niemand raakte gewond.

De overval werd vlak voor 22:30 uur gepleegd. Op dat moment waren geen klanten in de zaak, alleen de eigenaar en een medewerkster. Zij werden bedreigd met ondermeer een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek. De daders zijn met een geldbedrag weggerend. De politie kwam direct ter plaatse en heeft nog naar de overvallers gezocht, maar hen helaas niet meer aangetroffen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Van de overvallers is alleen bekend dat het vermoedelijk om vrij jonge mannen gaat. Beiden droegen donkere kleding en hadden hun gezichten bedekt met iets donkers. Één van hen droeg witte sportschoenen.

De politie heeft de medewerkster en de eigenaar opgevangen en hun verklaringen opgenomen. Zij zullen in contact worden gebracht met Slachtofferhulp. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen of anderen die meer weten over deze overval kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.