Groot gaslek in Zutphen

Geplaatst op 22 maart 2011, om 15:05 uur

ZUTPHEN – Bij graafwerkzaamheden op het bouwterrein achter winkelcentrum De Vijver in Zutphen is dinsdag aan het begin van de middag een groot gaslek ontstaan.

De brandweer kreeg rond kwart over twaalf melding binnen. Ter plaatse bleek dat een grote 8-bar gasleiding met een doorsnede van 110 millimeter door een graafmachine was geraakt. In de wijde omgeving was een gaslucht te ruiken. Ook werd er een hard sissend geluid gehoord.

Volgens officier van dienst Johan Veldman kwam er een grote gaswolk vrij. ,,Met een veranderlijke windrichting een bijzonder gevaarlijke situatie. We hebben direct het bouwterrein laten ontruimen. Even was er sprake dat het winkelcentrum en de omliggende woningen ontruimd moesten worden. Doordat netbeheerder Liander snel ter plaatse was en de leiding snel kon afsluiten was het grootste gevaar geweken. Ontruiming van het winkelcentrum bleek dat niet nodig.

Door het lek had een 6-tal woningen in de wijk Waterkwartier tijdelijk geen gas meer. Volgens Liander was de leiding rond 15 uur weer hersteld.