Grote alcoholcontrole in Achterhoek - GelreNieuws        

Grote alcoholcontrole in Achterhoek

Geplaatst op 8 maart 2011, om 22:25 uur

ACHTERHOEK – De politie heeft in samenwerking met het team Verkeerhandhaving maandagavond 7 maart in Groenlo, Neede en Eibergen gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Er werden meer dan 1700 blaastesten afgenomen. Drie bestuurders bleken te veel te hebben gedronken.

De alcoholcontroles gingen om 17.00 uur van start en duurden tot middernacht. Ze werden op verschillende locaties gehouden. Uit de resultaten van de controles blijkt, dat de carnaval-vierders hun zaken op orde hadden, de meesten hadden voor een BOB gezorgd.

Vier bestuurders bleken onder invloed van alcohol. Zij moesten mee naar de alcoholbus voor een ademanalyse. Uiteindelijk bliezen drie van hen boven de wettelijk strafbare limiet en van één van hen is, vanwege de hoge uitslag (1,6 promille), direct het rijbewijs ingevorderd. Tegen de overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Naast de alcoholcontrole heeft de politie nog diverse andere overtredingen geconstateerd, zoals het niet dragen van de autogordel, het negeren van een verplichte rijrichting en een verlopen APK. De overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.