Grote verkeerscontrole Veluwe - GelreNieuws.nl

Grote verkeerscontrole Veluwe

Geplaatst op 23 maart 2011, om 18:49 uur

VELUWE – De politie heeft dinsdag 22 maart met controleurs van diverse diensten een grote verkeerscontrole gehouden op verschillende plaatsten in de gemeente Epe, Heerde en Hattem.

De verkeerscontrole vond tussen 06:00 en 23:00 uur plaats in samenwerking met controleurs van de gemeente Epe en Hattem, het Verkeershandhavingsteam en agenten van de politie Noord- en Oost-Gelderland, vrijwillige politie, de Belastingsdienst, de Dienst Ondersteuning en Vervoer, de Koninklijke Marechaussee en een drugshond.

Het doel van de controle was het verbeteren van de verkeersveiligheid.

De controle resulteerde in 126 bekeuringen, waarvan 44 keer voor een te hoge snelheid, 25 keer voor het niet dragen van de autogordel en zeven keer voor het niet handsfree bellen.

Daarnaast werd er tijdens de controle met de drugshond een gebruikershoeveelheid wiet ingenomen van een 32-jarige man uit Vaassen. Bij verdere controle van zijn auto troffen de agenten een busje traangas aan. Dit is ook ingenomen. De man krijgt een proces-verbaal.

Bij de controle heeft de Belastingdienst bij 44 bestuurders een bedrag van €4300,- geïnd. 25 bestuurders bleken nog ruim € 500.000,- te moeten betalen en op hun voetruig werd beslag gelegd. De eigenaars van deze voertuigen dienen binnen vier weken te betalen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com