Man overleden na ongeval op A1 - GelreNieuws.nl

Man overleden na ongeval op A1

Geplaatst op 14 maart 2011, om 11:50 uur

KOOTWIJK – Maandagochtend heeft er even na 06:00 uur een ernstige aanrijding plaatsgevonden op de A1 ter hoogte van de afslag Kootwijk. Een 60-jarige man uit Amersfoort raakte hierbij zwaargewond en is in de loop van de ochtend in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

De 60-jarige man reed in een busje richting Apeldoorn toen hij door nog onbekende reden tegen de achterzijde van een vrachtwagen aanbotste, die op dezelfde weghelft op de rechterbaan reed. Hierdoor verloor de bestuurder van het busje de macht over het stuur en schoot de middenberm in. De voorzijde van het busje liep forse schade op en de brandweer en medische hulpdiensten zijn geruime tijd bezig geweest om het slachtoffer uit het voertuig te bevrijden. Daarna is de 60-jarige man naar het ziekenhuis in Utrecht (AZU) gebracht. Hier is hij in de loop van de ochtend aan zijn verwondingen overleden. Zijn familie is hierover geïnformeerd.

De vrachtwagenchauffeur, een 43-jarige man Kootwijkerbroek, bleef ongedeerd. Hij is opgevangen door de politie en zal in contact worden gebracht met Slachtofferhulp. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld. In verband met dit onderzoek en de bergingswerkzaamheden is één rijbaan enkele uren afgesloten geweest en korte tijd ook beide rijbanen.

Video: Omroepgelderland.nl